29 November 2012

Palestine dan kita.

Assalammualaikum WBT...hype peeps! 
sorry sebab dah lama bebenau aku tak update entry kat sini ...
yeah! isu ni walau pun dah tertinggal 2 minggu,tapi tetap aku nak post..(blog aku,suka aku la)

Palestine diserang israel laknatullah!

Palestine, satu negara yang sangat mulia..sebab,kat situ la 1st kiblat kita...just recap my mind.nasib baik ingat. Tetapi, si bacul israel ni sesuka apak diorang menceroboh dan menghalau saudara-saudara Islam kita di negara asal mereka sendiri. Then, bila sebut isu ni...benda paling dekat kita ingat tentulah Mac'Donald rite?

Act, aku jugak peminat kipas susah mati Mc'd...

orang kita ni,bila ada isu je bukan main semangat lagi memboikot laa bagai...(aku cakap dengan diri aku sendiri)...bila dah lenyap je isu Palestine or Gaza ni, hamek kau! beratur panjang kat kuanter Mc'd tu...
bukan apa,kekadang kita ni tak serius untuk memperjuangkan hak saudara kita di sana...malah negara-negara yang ada Muslim yang di tindas...kat Malaysia ni ok la jugak setakat Biru vs Hijau...tu pon dah kelam kabut...pasal boikot ni,sebenarnya ada perkara yang kita terpaksa (kerana ia melibatkan Agama) berkorban...alaa,bukan mati kojol pon tak kunyah Cheese burger tu...burger Ramly pon sedap hapee.

Dengan ini,saya menyeru...macam YB.haha. sahabat-sahabat yang aku sanjungi,jangan pernah sesekali kita berhenti doakan saudara-saudara seIslam kita...tak kisah dimana pon mereka...agar mereka hidup dengan ketenangan,tanpa ada tindasan manusia zalim...macam Amerika tu,propa je lebih...
Allahuakbar 3X.



                                                                                                                       ada sambungan...

1 comment:

  1. Boikot Barangan Yahudi...!

    http://akaahaara.blogspot.com/

    ReplyDelete